Paieška
Reklama

„Risotto“ su cukinija

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 3
Marinatui:
  • Prieskoniai , 1 a.š.;
  • Aliejus , 4 v.š.;
  • Citrinos sultys , 2 v.š.;
Garnyrui:
  • Cukinijos , 300 gr.;
  • Svogūnai , 1 galv.;
  • Aliejus , 4 v.š.;
  • Ryžiai , 1 stikl.;
  • Vanduo , 500 ml;
  • Citrinos sultys , 1 v.š.;
  • Petražolės , 1 pund.;
  • Bazilikai , 1 pund.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Juodieji pipirai, malti , 0,5 a.š.;
Reikės:
  • Kiaulienos sprandinė , 400 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulienos sprandinę supjaustyti į 4-5 gabaliukus. Pamušti su virtuviniu plaktuku, įtrinti prieskoniais, užpilti aliejumi ir citrinos sultimis. Palikti pasimarinuoti bent 4 valandoms. Prie „risotto“ tinka ne tik kiauliena, bet ir vištiena bei žuvis.
  2. Cukiniją supjaustyti kubeliais. Pakepinti aliejuje 2 minutes.
  3. Atskirai pakepinti svogūnus ir sudėti cukinijas.
  4. Į keptuvę su cukinijomis ir svogūnu suberti ryžius ir užpilti vandeniu arba sultiniu, jei tokio turite (virėte mėsą ar daržoves).
  5. Suberti susmulkintus žalumynus, prieskonius, citrinos sultis, išmaišyti. Vis pamaišant kaitinti ant ugnies apie 15 min., kol ryžiai suminkštės.
  6. Kepsninėje iškepti kepsnius. Patiekti su ryžių „risotto“. Skanaus!
Receptą atsiuntė Gitana
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt