Paieška
Reklama

Pyragas „Vyšniukas“

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 25
Tešlai:
  • Miltai , 360 gr.;
  • Sviestas , 300 gr.;
  • Cukrus , 300 gr.;
  • Krakmolas , 120 gr.;
  • Grietinė , 60 gr.;
  • Kiaušiniai , 5 vnt.;
  • Citrinos žievelė , 2,5 a.š.;
  • Kepimo milteliai , 2,4 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Glajui:
  • Cukraus pudra , 180 gr.;
  • Sultys, citrinų , 2,5 v.š.;
Pyragui:
  • Vyšnios , 1,7 l;
Pabarstymui:
  • Migdolai , 150 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukrų, druską, minkštą sviestą, kiaušinius ir citrinos žievelę sudedame į dubenį, bei gerai viską išplakame.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, krakmolu ir suberiame į išplaktą masę. Taip pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome, bei išminkome tešlą.
  3. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginame paviršių.
  4. Konservuotas vyšnias nuvarviname ir lygiu sluoksniu sudedame ant tešlos viršaus. Apibarstome kapotais migdolais ir dedame kepti.
  5. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, 45-50 min.
  6. Cukraus pudrą sumaišome su citrinų sultimis (turi gautis tiršta glazūra).
  7. Iškepusį ir atvėsusį pyragą aptepame paruošta glazūra ir leidžiame apdžiūti. Skanaus :)
Receptą atsiuntė Lina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt