Paieška
Reklama

Prancūziška veršiena “Duroc”

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Padažui:
  • Baltas vynas, sausas , 100 ml;
  • Sviestas , 25 gr.;
  • Konjakas , 50 ml;
  • Petražolės , 1 pund.;
  • Veršienos sultinys , 400 ml;
  • Svogūnai , 40 gr.;
  • Peletrūnas , 1 pund.;
  • Pievagrybiai , 250 gr.;
Reikės:
  • Veršiena , 1 kg;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Kvietiniai miltai , 80 gr.;
  • Pipirai , 0,3 a.š.;
  • Sviestas , 80 gr.;
Fondiu:
  • Pomidorai, be odelių , 800 gr.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
  • Sviestas , 40 gr.;
  • Čiobreliai , 1 žiups.;
  • Česnakai , 4 skilt.;
  • Rozmarinai , 1 žiups.;
  • Svogūnai , 40 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustykite porcijomis po 150 g. Apibarstykite druska ir pipirais. Tada apvoliokite miltuose.
  2. Pomidorų fondiu: svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, česnaką, druską, pipirus čiobrelį, rozmariną. Toškinkite iki norimos tekstūros.
  3. Išlydykite sviestą keptuvėje, įdėkite veršieną ir pakepinkite iki 7 min. Apkepkite iš abiejų pusių. Mėsą išimkite iš keptuvės.
  4. Kepinkite supjaustytus pievagrybius, kol taps gelsvi. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Įpilkite balto vyno, troškinkite iki 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kol padažas sutirštės. Įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.
  5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje, neperkepkite.
  6. Mėsą užpilkite grybų padažų, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotomis petražolėmis, peletrūnu.
  7. Išmokime gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.:http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
Receptą atsiuntė www.ciopciop.lt
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt