Paieška
Reklama

Persikinis tortukas

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai:
  • Vynas, baltas , 125 ml;
  • Marcipanų masė , 200 gr.;
  • Miltinis cukrus , 125 gr.;
  • Cukrus , 120 gr.;
  • Miltai , 60 gr.;
  • Migdolai, smulkinti , 40 gr.;
  • Krakmolas , 30 gr.;
  • Persikai , 7 vnt.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Kepimo milteliai , 1 pak.;
  • Citrinos žievelė , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenėlį sudėtii trynius, suberti 70 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti 6 šaukš­tus karšto vandens ir išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei krak­molu ir atsargiai įmaišyti į pa­ruoštą plakinį.
  2. 26 cm skersmens kepimo formą iš­tepti riebalais, sukrėsti tešlą ir išlygin­ti. Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro. Iškepusį torto paplotį atvėsinti.
  3. Šviežius persikus panardinti į karštą vandenį, nulieti šaltu vandeniu ir nu­lupti. Persikus perpjauti pusiau ir išim­ti kauliukus. Supjaustytus persikus dė­ti į prikaistuvį, užpilti vynu, apibarsty­ti cukrumi (50 g) ir šiek tiek patroškin­ti. Po 10 minučių nukelti nuo viryklės ir palikti, kad atvėstų.
  4. Marcipanus šakute sutrinti su šlakeliu persikų sulčių ir šia mase aptepti atvė­susio papločio viršų bei šonus. Paplo­tį papuošti persikų puselėmis, o šonus - skaldytais migdolais.
  5. Baltymus plakti, suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų.
  6. Putas su­krėsti į konditerinį švirkštą su žvaigž­dutės formos antgaliu ir persikų tar­pelius papuošti dailiais saldukais.
  7. Tor­tą apkepti orkaitėje, kol saldukai gra­žiai pagels.
  8. Kepti apie pusvalandį, 190C orkaitėje.
Receptą atsiuntė Nijolė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt