Paieška
Reklama

Pavlova

  • 5.0 5 3
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Saldumynai ir desertai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Reikės:
  • kiaušinių baltymai , 6 vnt.;
  • Rudasis cukrus , 0,5 stikl.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Balzaminis actas , 1 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Pistacijos , 1 stikl.;
  • Braškės , 1 kg;
  • Cukrus , 2 v.š.;
  • Grietinėlė , 1 stikl.;
  • Maskarponės sūris , 1 stikl.;
  • Cukraus pudra , 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 120⁰C (250⁰F). 2 kepimo skardas ištiesti sviestiniu popieriumi. Ant sviestinio popieriaus nupiešti tris maždaug 22 cm skersmens apskritimus. Apversti popierių.
  2. Mikseriu išplakti baltymus su druska, kol šie pradės išlaikyti formą. Tada pamažu berti cukrų ir rudąjį cukrų, toliau vis intensyviai plakant. Kai visas cukrus bus sudėtas, supilti actą ir toliau plakti, kol baltymai taps standūs ir blizgantys. Atsargiai įmaišyti smulkintus pistacijų riešutus. Baltymų masę paskirstyti ant kepimo skardų, formuojant apskritus papločius (naudotis nusipieštais apskritimais). Papločių paviršių išlyginti ilgu peiliu arba lopetėle. Skardas su papločiais pašauti į įkaitusią orkaitę. Kepti maždaug 1 val, kol papločių paviršius bus pilnai išdžiuvęs. Išjungti orkaitę, praverti dureles ir dar džiovinti maždaug 1 valandą, kol papločiai pilnai atauš.
  3. Braškes perpjauti pusiau, apibarstyti cukrumi ir palikti pusvalandžiui pastovėti. Grietinėlę išplakti su maskarponės sūriu iki standumo, suberti cukraus pudrą, dar paplakti, kad cukrus ištirptų. Atvėsusius morengus pertepti grietinėlės ir maskarponės kremo bei braškių sluoksniais. Apibarstyti smulkintais riešutais.
Receptą atsiuntė Aušra
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt