Paieška
Reklama

Obuolių pyragas - tortas

  • 5.0 5 3
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Obuoliai , 8 vnt.;
  • Tešla (sluoksniuota) , 2 lap.;
  • Grietinė , 300 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Vanilinis cukrus , 1 v.š.;
  • Cukrus , 4 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Bazilikai , 1 vnt.;
  • Šokoladas , 100 gr.;
  • Greipfrutai , 1 sauj.;
  • Krakmolas , 3 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Atšildyta tešla iškloti torto formą.
  2. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti citrina.

    Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi.

    Supjaustyti žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišyti su grietine. Bazilikų dėti nėra būtina, bet jie priduoda pikantiško aromato.

    Grietinės masę sumaišyti su kiaušinių mase, supilti miltus su krakmolu ir vėl išmaišyti.

    Pilti į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.

    Dėti į 180°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 50 minučių.
  3. Aptarkuoti dar karštą baltu šokoladu ir džiovintais greipfrutais ar užberti riešutų drožlėmis (ant balto šokolado irgi).

    Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas torčiukas, sakyčiau.

    Sunkiausia dalis palaukti, kol gerai atšals. Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.
Receptą atsiuntė Regina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt