Paieška
Reklama

Obuolinis varškės pyragas

  • 4.5 5 2
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 15
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Romas , 40 ml;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 1 pak.;
  • Citrinos Žievelės , 1,5 a.š.;
  • Miltai , 75 gr.;
  • Pudingas vanilinis , 1 pak.;
  • Kepimo milteliai , 1 pak.;
  • Varškė, liesa , 750 gr.;
  • Grietinėlė , 200 gr.;
Reikės:
  • Obuoliai , 4 vnt.;
  • Cukraus pudra , 1 v.š.;
  • Abrikosų uogienė , 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų ir trynius išsukti su sviestu iki purumo.
  2. Sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę, nepamirškite nuolat maišyti.
  3. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, pudingo miltelius ir įmaišyti į tešlą.
  4. Į gautą masę sudėti varškę ir supilti grietinėlę.
  5. Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  6. Tešlą supilti į skardą išteptą sviestu ir gražiai išlyginti.
  7. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius.
  8. Obuolio iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų).
  9. Pyragą kepti 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi.
  10. Iškepusį pyragą palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti.
  11. Išėmus, pyrago viršų aptepti pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
Receptą atsiuntė Ela
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt