Paieška
Reklama

Moliūginis pyragas

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
  • Miltai , 2 stikl.;
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Svarainiu sirupas (tešlai) , 3 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Moliūgų tyrė , 1 l;
  • Džiovinti abrikosai ar slyvos , 200 gr.;
  • Svarainių sirupas (mirkymui) , 100 gr.;
  • Grietinė , 200 gr.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Vanilinas , 1 v.š.;
  • Cinamonas , 1 a.š.;
  • Ciberžolė , 1 a.š.;
  • Cukrus , 5 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Krakmolas , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia reikia patikrinti, ar slyvos tikrai be kauliukų ir užmerkti jas svarainių sirupe.
    Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos ir paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
    Moliūgus, vis maišant, apie 15 minučių su cukrumi patroškinti puode. Susidariusias sultis nupilti, atšaldyti.
    Suberti vanilinį cukrų, cinamoną, ciberžoles, supilti su grietine, išmaišyta su kiaušiniais, supilti krakmolą. Masę išmaišyti.
    Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
    Ant jo išdėlioti nusunktas slyvas, supilti kremą.
  2. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą.
    Kai pyragas dalinai pravėsta, nuimti tortinės kraštus.
    Iš cukraus pudros ir citrinos sulčių pagaminti šaukštu pilamą glaistą. Jį pilti ant torto, vis pavartant kad nubėgtų i kraštus. Pats pyragas turėtų tapti "gintariniu'' - pasidengti blizgančia plutele, o kraštai "apšarmoti'' cukrumi. Tie kraštai būna labai skanūs ir traškūs, ilgai išlieka kieti.
    Pyragas valgomas šaltas.
Receptą atsiuntė Regina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt