Paieška
Reklama

Mielinės bandelės su lašinukais

  • 0 0 0
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
  • Mielės, šviežios , 25 gr.;
  • Kefyras , 1 stikl.;
  • Aliejus , 0,5 stikl.;
  • Miltai, kvietiniai , 3 stikl.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Šoninė, šalto rūkymo , 600 gr.;
  • Kmynai , 1 a.š.;
  • Kiaušinio trynys , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Šiuo receptu gamintos bandelės nė karto nepavedė nei skoniu, nei išvaizda. Pagrindinės taisyklės tik dvi - produktai turi būti kambario temperatūros ir mielės - naudoju tik šviežias mieles (jų būna visų parduotuvių šaldytuvuose). Taip pat, visada išsikepu bent kelias bandeles be įdaro - pusryčiams.
  2. Mieles ištrinu su cukrumi, tuomet beriu druską, pilu kefyrą ir aliejų, galop miltus. Pradžioje produktus intensyviai maišau, o subėrus miltus, imuosi minkyti, kol tešla tampa elastinga. Tešlą užkloju virtuviniu rankšluosčiu ir nešu į šilčiausią namų vietą, reikia, kad ji turėtų bent pusvalandį subręsti.
  3. Imuosi įdaro - šoninę supjaustau nedideliais gabaliukais ir permaišau su kmynais.
  4. Pakilusią tešlą gerai perminkau, gnybu po pusės delno dydžio gabaliuką, išploju delne, dedu įdarą ir užspaudžiu kraštus. Bandelę dedu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos siūle žemyn, 5-6cm atstumu vieną nuo kitos. Prieš pat kepant, kiekvieną bandelę patepu plaktu kiaušinio tryniu.
  5. Kepu apie 30min.
    Bandelės ypatingai skanios karštos, tiesiai iš orkaitės. Tiekiant vėliau, pašildau orkaitėje kelias minutes.
    Labai tinka su sultiniu.
Receptą atsiuntė Kūmutė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt