Paieška
Reklama

Menkė su avinžirniais

  • 5.0 5 1
  • 5.0 5 1
  • 5.0 5 1
  • 5.0 5 1
  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Troškiniai
Paruošimo laikas:
Patiekalo kaina: 17 Lt
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Menkės , 750 gr.;
  • Avinžirniai , 350 gr.;
  • Bulvės , 175 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 90 ml;
  • Česnakai , 8 skilt.;
  • Paprika, džiovinta , 1 v.š.;
  • Pomidorai , 4 vnt.;
  • Petražolės , 4 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Vanduo , 300 ml;
  • Juodieji pipirai , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius pamerkite nakčiai vandenyje.
  2. Nupilkite vandenį nuo avinžirnių ir suberkite į prikaistuvį.
  3. Užpilkite avinžirnius švariu vandeniu, kad apsemtų. Kai užvirs, sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves. Virkite apie 45 minutes.
  4. Vandenį, kuriame virė avinžirniais ir bulvės, nupilkite. Avinžirnius ir bulves atidėkite, jų dar reikės.
  5. Įkaitinkite prikaistuvyje 300 ml vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite žuvies gabaliukus.
  6. Virkite 6-8 minutes.
  7. Išgriebkite žuvies gabaliukus iš vandens. Kai žuvis nebus tokia karšta ir eis paimti į ranką, atskirkite žuvies mėsą nuo kaulų, o odą nulupkite.
  8. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę suberkite sukapotus česnakus ir papriką. Kepkite, vis pamaišant, 1 minutę.
  9. Į keptuvę sudėkite susmulkintus pomidorus, bulves ir avinžirnius. Kepkite apie 1 minutę.
  10. Ugnį primažinkite ir virkite apie 25-30 minučių.
  11. Sudėkite žuvies gabaliukus ir susmulkintas petražoles. Apibarstykite druska bei pipirais ir išmaišykite.
  12. Belieka tik patiekti. Skanaus!
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2014 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt