Paieška
Reklama

Meduolis

  • 3.8 5 4
5 įvertinimai | 1
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Medus , 250 gr.;
  • Cukrus, rudas , 150 gr.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Miltai , 500 gr.;
  • Pipirai , 1 a.š.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
  • Gvazdikėliai, malti , 1 žiups.;
  • Kardamonas , 1 žiups.;
  • Muskatas, tarkuotas , 1 žiups.;
  • Anyžius , 1 žiups.;
  • Kepimo milteliai , 1 pak.;
  • Druska , 0,3 a.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
Reikės:
  • Džiūvėsėliai , 2 v.š.;
  • Migdolai, nuvalyti , 20 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
  2. Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
  3. Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais. Kepti 50 minučių, 175 laipsnių orkaitėje.
  4. Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolį palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją.
Receptą atsiuntė Ugnė
Komentarai
ugnė (2013-02-19 13:38:00)
o iš kur gaut muskato
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt