Paieška
Reklama

Medaus tortas

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Medus , 2 v.š.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Kvietiniai miltai , 1 stikl.;
Kremui:
  • Grietinė , 1 l;
  • Grietinėlė , 4 v.š.;
  • Želatina , 2 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Cukrus , 2 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Vandens vonelėje ištirpinamas sviestas.
  2. Supilamas cukrus, kepimo milteliai, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma.
  3. Beriama miltų tiek, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir padalinama į 9 dalis. Tai ir bus papločiai.
  4. Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm lakštas. Taip iškočiojame visus 9 papločius. Tešlos lakštai dedami ant skardos be kraštų, pabarstoma miltais ir kepama orkaitėje (180 laipsnių), kol pasidarys šviesiai rudi (15 min.). Iškepę papločiai (kol karšti) apipjaustomi peiliu, kad gautume apvalius lakštus. Iš nuopjovų daromi trupiniai torto viršui ir šonams apibarstyti.
  5. Į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos citrinos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis.
  6. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą.
  7. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai. Visas tortas apibarstomas iš nuopjovų padarytais trupinukais.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt