Paieška
Reklama

Makaronai su jautiena

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Makaronams:
  • Svogūnai , 2 galv.;
  • Česnakai , 2 skilt.;
  • Šoninė , 50 gr.;
  • Jautienos faršas , 250 gr.;
  • Pomidorų tyrė , 3 v.š.;
  • Raudonėliai (Oreganas) , 0,3 a.š.;
  • Salieras, šaknys maltos , 0,3 a.š.;
  • Raudonas vynas, sausas , 200 ml;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Juodieji pipirai, malti , 2 žiups.;
  • Miltai , 2 v.š.;
  • Pienas , 250 ml;
  • Sultinio kubelis , 0,5 vnt.;
  • Parmezano sūris , 50 gr.;
  • Muskatas , 1 žiups.;
  • Makaronai , 250 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 3 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus ir česnaką nulupti bei supjaustyti kubeliais. Šoninę supjaustyti kubeliais, paspirginti. Į keptuvą su šonine sudėti mėsą ir kepant maišyti, kad būtų biri. Likus minutei iki kepimo pabaigos, suberti supjaustytus svogūnus bei česnaką.
  2. Supilti pomidorų tyrę, raudonąjį vyną ir suberti prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Troškinti uždengtame inde ant silpnos ugnies. Pagardinti.
  3. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti miltus, supilti pieną bei suberti sultinio miltelius. Virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Dažnai maišyti. Padažą apibarstyti parmezanu, pagardinti druska, pipirais ir muskatu.
  4. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti. Kad makaronai nesuliptų, įpilti aliejaus ir išmaišyti. Į karščiui atsparų indą sluoksniais sudėti makaronus ir apkeptą mėsą. Užpilti sūrio padažu ir apkepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Receptą atsiuntė Vida
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt