Paieška
Reklama

Lietiniai su vaniliniu kremu

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Tešlai:
  • Pienas , 1 l;
  • Kvietiniai miltai , 500 gr.;
  • Cukrus , 100 gr.;
  • Kiaušiniai , 8 vnt.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Druska , 2 žiups.;
Kremui:
  • Pienas , 1 l;
  • Vanilė (ankštys) , 2 vnt.;
  • Kiaušiniai (tryniai) , 6 vnt.;
  • Miltai , 100 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Likeris, apelsinų (Cointreau , 200 ml;
  • Apelsinai, žievelė, susmulkinta , 2 vnt.;
Pabarstymui:
  • Cukrus , 20 gr.;
  • Druska ;
  • Kiaušiniai (baltymai) , 6 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį, sudėkite kitus tešlai skirtus produktus ir išmaišykite tešlą. Tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Į keptuvę įtieskite kepimo popierių ir ją įkaitinkite (taip blynai neprilips prie keptuvės). Išliekite labai plonus lietinius.
  2. Į puodą sudėkite išlukštentas ankštis, supilkite pieną ir užvirkite. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Užvirusį pieną supilkite ant kiaušinių ir cukraus masės ir maišykite. Tada, maišant, suberkite miltus ir viską vėl supilkite atgal į prikaistuvį. Ant mažos ugnies kaitinkite 10 minučių ir maišykite, jog kremas neprisviltų prie puodo. Kremas turi būti vientisos konsistencijos ir ne per skystas. Tada supilkite apelsinų likerį, sudėkite smulkintas apelsinų žieveles,išmaišykite, nukaiskite ir atšaldykite.
  3. Beriant truputį druskos, išplakite baltymus su šluotele. Baigiant plakti, suberkite cukrų. Plakinį , atsargiai maišant, supilkite į atvėsusį kremą. Dėkite po šaukštą šio kremo ant lietinių, perlenkite pusiau ir kepkite 200 ° C temp. orkaitėje 7- 8 min.
    Iškepusius lietinius pabarstykite miltiniu cukrumi.

    Skanaus.
Čiop Čiop
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt