Paieška
Reklama

Ledų desertas su braškėmis

  • 5.0 5 3
3 įvertinimai | 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Ledai (vanilinis plambyras) , 1,5 kg;
  • Braškių želė (Dr.Oetker) , 3 pak.;
  • Vanduo, karštas , 0,7 l;
  • Bruknės , 100 gr.;
  • Braškės , 10 vnt.;
  • Irisai , 15 vnt.;
  • Grietinėlė, 30 proc. riebumo , 1,5 v.š.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Žemės riešutai , 50 gr.;
  • Migdolai, be odelių , 50 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į 0,7 l karšto vandens supilame 3 pakуlius braškių želė. Brinkiname 7 minutes. Truputį atšildytus ledus išplakame mikseriu. Lėtai srovele į ledų masę pilame skystą želė. Labai greitai maišome, pridedame bruknių. Masė labai greitai stingsta, todėl skubiai sukrečiame į Tupperware želė žiedą. Dedame į šaldytuvą maždaug 5-6 valandoms.
  2. Braškes gerai nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną įsmeigiame medinį dantų krapštuką.
  3. Riešutus pamerkiame verdančiame vandenyje, kad lengviau nusiluptų. Nulupame. Nusausinę stambiai sumalame mėsmale.
  4. Irisus, druską ir grietinėlę ištirpiname vandens vonelėje. Galima tai padaryti ir mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
  5. Kiekvieną braškę iki pusės merkiame į irisų masę ir apvoliojame maltuose riešutuose.
    Gražiai išdėstome lėkštėje.
Receptą atsiuntė Alma
Komentarai
Jokūbas (2015-02-10 21:13:20)
Išmėgintas, labai gaivus ir skanus desertas. Papuoš bet kokį stalą.
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt