Paieška
Reklama

Lazanija su varške

  • 5.0 5 1
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Padažui:
  • Pienas , 500 ml;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Miltai , 2 v.š.;
  • Pipirai, malti , 1 žiups.;
  • Muskatas, tarkuotas , 1 žiups.;
  • Druska , 1 žiups.;
Reikės:
  • Varškė , 400 gr.;
  • Špinatai , 250 gr.;
  • Sūris, tarkuotas , 200 gr.;
  • Lazanijos lakštai , 10 vnt.;
  • Svogūnai , 2 galv.;
  • Žalumynai (įvairūs) , 2 v.š.;
  • Pomidorų padažas , 1 skard.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti, sukapoti ir pakepinti svieste, tada sudėti špinatus ir maišant keletą minučių patroškinti. Į varškę sudėti atvėsintus patroškintus špinatus su svogūnais, 100 g tarkuoto sūrio, įmušti kiaušinius, įberti maltų pipirų, druskos, susmulkintų šviežių arba džiovintų prieskoninių žolių, pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.
  2. Sviestą ištirpinti nedideliame puode, suberti miltus ir maišant pakepinti. Tada palaipsniui nenustojant maišyti supilti pieną ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
  3. Į apkepo indo dugną supilti pomidorų padažą ir dėti lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleisti pusę varškės įdaro. Tada dėti antrą lazanijos lakštų sluoksnį, likusią varškę ir pabaigti lazanijos lakštais. Užpilti paruoštą padažą ir pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu.
  4. Kepti uždengus folija (baigiant kepti atidengti, kad sūris apskrustų) iki 200C įkaitintoje orkaitėje nepilną valandą. Skanaus!
Receptą atsiuntė Erika
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt