Paieška
Reklama

Lazanija su tunu

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Makaronų apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Alyvuogių aliejus , 3 v.š.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Česnakai , 1 skilt.;
  • Konservuoti pomidorai , 0,5 skard.;
  • Pomidorų pasta , 3 v.š.;
  • Cukrus , 0,5 a.š.;
  • Raudonėliai (Oreganas) , 0,5 a.š.;
  • Bazilikai , 1 v.š.;
  • Citrinos sultys , 0,5 a.š.;
  • Tunas, konservuotas , 300 gr.;
  • Lazanijos lakštai , 250 gr.;
  • Mocarela sūris , 225 gr.;
  • Parmezano sūris , 100 gr.;
  • Sviestas , 80 gr.;
  • Miltai , 50 gr.;
  • Pienas , 750 ml;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai, malti , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite keptuvėje aliejų (ant vidutinio kaitrumo ugnies). Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Troškinkite, kol svogūnai suminkštės.
  2. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, cukrų, raudonėlį, baziliką ir citrinos sultis. Viską pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Išmaišykite ir troškinkite ant mažo kaitrumo ugnies apie 10 minučių.
  3. Sudėkite tuną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Tinka tunas aliejuje arba savo sultyse.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
  5. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  6. Lėtai supilkite pieną. Išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Visą laiką maišykite, kol pradės virti. Suberkite parmezano sūrį. Išmaišykite ir kai vėl užvirs, nukelkite nuo ugnies.
  8. Į kepimo indą įdėkite 3 šaukštus padažo su tunu, išlyginkite paviršių ir ant viršaus uždėkite lazanijos lakštą. Ant lakšto uždėkite 1-2 šaukštus pieno, miltų ir sūrio padažo. Ant viršaus uždėkite mocarela sūrio gabaliukus. Šį procesą kartokite tol, kol išdėsite visus produktus. Paskutinis sluoksnis turi būti pieno, miltų ir sūrio padažo.
  9. Kepkite 35 minutes.
  10. Skanaus!
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt