Paieška
Reklama

Lazanija

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Padažui:
  • Sviestas , 50 gr.;
  • Miltai , 50 gr.;
  • Pienas , 900 ml;
  • Maltas muskatas , 1 a.š.;
Reikės:
  • Lazanija , 500 gr.;
  • Parmezano sūris , 300 gr.;
Patepimui:
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Morkos , 1 vnt.;
  • Česnakai , 1 skilt.;
  • Faršas , 300 gr.;
  • Džiovinti grybai , 15 gr.;
  • Baltas vynas , 0,5 stikl.;
  • Vanduo , 0,5 stikl.;
  • Pomidorų pasta , 3 v.š.;
  • Sviestas , 75 gr.;
  • Prieskoniai , 1 žiups.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Bolonijos padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste (75 g) pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos), susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje), galima džiovintus grybus pakeisti pievagrybiais (300 g). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
  2. Bešamelio padažas gaminamas taip: ištirpinamas sviestas (50 g), jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
  3. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
  4. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
  5. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bešamelio, o po to Bolonijos padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus.
  6. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bešamelio padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų.
  7. Indas dedamas į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt