Paieška
Reklama

Konservuoti grybukai

  • 0 0 0
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Konservuota, Konservai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 5
Reikės:
  • Grybai , 1 kg;
  • Sviestas , 125 gr.;
  • Druska , 25 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Švariai išplauti švieži grybai supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą.
  2. Vienam kilogramui grybų dedama 125 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės.
  3. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100° C temperatūros puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių.
  4. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
  5. Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti.
  6. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Receptą atsiuntė Lina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt