Paieška
Reklama

Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

  • 5.0 5 2
3 įvertinimai | 1
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 120 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Vanduo , 8 v.š.;
  • Aliejus , 1 v.š.;
Apvoliojimui:
  • Cukrus , 150 gr.;
  • Sezamas, sėklos , 1 sauj.;
  • Žemės riešutų aliejus , 6 v.š.;
Reikės:
  • Obuoliai , 4 vnt.;
  • Citrinos sultys , 1 v.š.;
Kepimui:
  • Aliejus , 0,5 l;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptus oubolius pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.
  2. Ruošiama tešla. Miltus išsijokite į dubenį. Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją. Palikti 15 min. pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus.
  3. Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart į keptuvę 2-3 min, kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite.
  4. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu.
  5. Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų. Kai tik cukrus išsilydys ir šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius. Užbarstykite sezamų sėklas, išmaišykite, kad visi obuolių apsitrauktų karamele.
  6. Išdėliokite ant lėkštės. Susėdus prie stalo obuolių gabalėlius smeigti pagaliuku, panardinti į vandenį ir valgyti.
  7. Šio recepto paslaptis: obuolius reikia dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelė sukietėtų.
Komentarai
guste (2010-04-14 18:36:58)
pagaminau karamelė kažkodėl buvo karti,ir šiaip nelabai pavyko,dariau keptuvėje.
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt