Paieška
Reklama

Kiaulienos apkepas

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Mėsiški apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Padažui:
  • Pomidorų padažas , 2 v.š.;
  • Karis , 1 v.š.;
  • Garstyčios , 1 v.š.;
Marinatui:
  • Svogūnas , 1 galv.;
  • Druska , 2 žiups.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
  • Prieskoniai , 1 žiups.;
  • Lauro lapai , 2 vnt.;
Reikės:
  • Kiauliena , 500 gr.;
  • Morka , 1 vnt.;
  • Paprika , 1 vnt.;
  • Grybai, švieži , 300 gr.;
  • Bulvės, virtos, su lupena , 4 vnt.;
  • Sluoksniuota tešla , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pamarinuokite smulkiai pjaustytą mėsytę su druska, pipirais, prieskoniais, griežinėliais supjaustytais svogūnais ir lauro lapais. Palikite kelioms valandoms.
  2. Nuplaukite bulves su lupyna, supjaustykite griežinėliais ir apvirkite.
  3. Paruoškite papriką, grybus ir morkas: morkas tarkuokite, grubus pjaustykit i 4 dalis, papriką - griežinėliais.
  4. Suberkite mėsa į keptuvę ir apkepkite. Dėkite 2 šaukštus garstyčių ir pomidorų padažo. Suberkite visas pjaustytas daržoves ir patroškinkite 5 min.
  5. Užberkite šiek tiek miltų, kad masė gautųsi lipni, tada supilkite kari padažą, gerai išmaišykite. Viską supilkite į molinį indą, užklokite sluoksniuota tešla ir pašaukite į 180–200 laipsnių orkaitę 20 min., kad tešla apkeptų iki auksinės spalvos.
  6. Kol visa tai kepa, ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sudėkite apvirtus bulvių grežinėlius, apiberkite pipirais ir krapais. Apkepkite iki auksines spalvos.
    Viską patiekite su salotomis arba kaip pageidauja Jūsų širdelė.
Receptą atsiuntė Linutė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt