Paieška
Reklama

Kiauliena su ypatingu padažu

  • 5.0 5 2
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 20
Padažui:
  • Obuolių sidras , 2 stikl.;
  • Obuolių actas , 60 ml;
  • Garstyčių padažas , 2 v.š.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Rozmarinas , 1 v.š.;
Marinatui:
  • Juodieji pipirai , 1 žiups.;
  • Rozmarinas , 4 v.š.;
  • Česnakai , 3 skilt.;
  • Alyvuogių aliejus , 1 v.š.;
Reikės:
  • Nugarinė , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite kiaulieną marinavimui. Nupjaustykite plėves. Pabarstykite pipirais. Gerai įtrinkite.
  2. Susmulkinkite česnaką ir rozmariną. Sudėkite į maišelį, įlašinkite aliejaus ir įdėkite į jį nugarinę. Įtrinkite prieskonius į mėsą.
  3. Marinuokite 4-12 valandų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Išimkite mėsą iš maišelio, pabarstykite druska.
  5. Įkaitinkite aliejų ir dėkite nugarinę į keptuvę. Ant didelės ugnies apskrudinkite abi puses.
  6. Tuomet 20 minučių kepkite orkaitėje arba ant keptuvės, nuolatos vartydami. Išimkite mėsą, padėkite į lėkštę.
  7. Į tą pačią keptuvę įpilkite ketvirtadalį puodelio obuolių acto, 2 šaukštus garstyčių padažo, 2 puodelius tikrojo obuolių sidro (jį galima pakeisti obuolių sultimis arba baltuoju vynu). Viską sumaišykite ir užvirinkite. Pakaitinkite, kad šiek tiek nusigaruotų.
  8. Išjunkite ugnį, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Perkoškite užpilą ir į jį įmaišykite šaukštą susmulkinto rozmarino.
  9. Supjaustykite nugarinę, sudėkite į lėkštę ir užpilkite prieš tai paruošto padažo. Skanaus!
Receptą atsiuntė Daiva
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt