Paieška
Reklama

Khachapuri

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 1
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Įdarui:
  • Feta sūris , 150 gr.;
  • Mocarela sūris , 200 gr.;
Tešlai:
  • Druska , 2 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 250 gr.;
  • Mielės, sausos , 5 gr.;
  • Vanduo , 80 gr.;
  • Aliejus , 10 gr.;
Reikės:
  • Sviestas , 10 gr.;
Aptepimui:
  • Kiaušinio trynys , 1 vnt.;
  • Vanduo , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir palikti, kad suputotų.
  2. Į miltus suberti druską, supilti aliejų ir mieles. Išminkyti tešlą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų (maždaug 1-2 valandoms).
  3. Burokine tarka sutarkuoti sūrius ir iš jų suformuoti kamuolį.
  4. Iš pakilusios tešlos suformuoti blyną, ant jo vidurio dėti sūrio kamuolį ir atsargiai imant tešlos kraštus juos sukelti suformuojant kaip krepšelį. Gautus kraštelius užlankstyti, turi gautis kamuolys.
  5. Tada atsargiai minkant arba kočiojant suformuoti blyną, jo viduryje padaryti skylutę ir dėti ant orkaitės kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepti trynio ir vandens mišiniu.
  6. Kepti apie 15 minučių 200 laipsnių pagal Celsijų karštumo orkaitėje.
  7. Pro padarytą skylutę turi išeiti oras ir blynas nesipūsti, jei vis dėlto pučiasi dar kartą padarytą skylutę praplatinti, kad subliukštų. Iškepusį aptepti tirpintu sviestu.
Receptą atsiuntė Evelina
Komentarai
krot (2012-10-03 07:15:38)
bandziau patiko super
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt