Paieška
Reklama

Keptos bulvės

  • 5.0 5 1
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Reikės:
  • Bulvės , 1 kg;
  • Pievagrybiai , 400 gr.;
  • Baravykai, džiovinti , 50 gr.;
  • Sūris , 100 gr.;
  • Grietinė , 250 ml;
  • Petražolės , 4 v.š.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Svogūnai , 2 galv.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintus baravykus išmirkyti 250 ml šilto vandens. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Sudėti baravykus, supilti vandenį, kuriame mirko grybai ir 5 minučių patroškinti.
  2. Pievagrybius nuplauti šaltu vandeniu, supjaustyti ir iškart suberti į keptuvę su baravykais ir svogūnais. Pagardinti druska ir pipirais. Grybų nuovirą virti, kol liks 125 ml skysčio.
  3. Bulves supjaustyti griežinėliais. Pusę turimų bulvių sudėti į aliejumi pateptą skardą, užpilti grybų mišiniu ir ant viršaus sudėti likusias bulves.
  4. Kiaušinius suplakti, suberti petražoles. Bulves užpilti paruoštu plakiniu. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.
    Kepimo temperatūra: 180 C.
    Kepimo orkaitėje laikas: apie 15 minučių uždengus.
  5. Skanaus
Receptą atsiuntė Fabijona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt