Paieška
Reklama

Kepta žąsis su obuolių įdaru

  • 4.5 5 4
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 12
Padažui:
  • Garstyčių padažas , 4 v.š.;
Įdarui:
  • Obuoliai , 4 vnt.;
Marinatui:
  • Druska , 1 v.š.;
  • Rozmarinai , 1 sauj.;
  • Juodieji pipirai , 0,5 a.š.;
  • Kadagio uogos , 5 vnt.;
  • Balzaminio vyno actas , 4 v.š.;
  • Alyvuogių aliejus , 6 v.š.;
  • Vanduo , 0,5 l;
Reikės:
  • Žąsis , 2,5 kg;
Aptepimui:
  • Sviestas , 60 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Žąsį nauplauti šaltu vandeniu. Įtrinti druska, rozmarinais, pipirai, actu, aliejumi.
  2. Užpilti vandeniu, įdėti kadagio uogių. Uždengti puodą ir palikti šaldytuve per naktį.
  3. Žąsį ištraukti iš puodo su vandeniu. Nusausinti.
  4. Į žąsį pridėti obuolių skiltelių. Žąsį galima užsiūti, kad obuoliai neiškristų.
  5. Žąsį apdėti sviesto gabaliukais ir susikti į foliją.
  6. Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos.
Receptą atsiuntė Giulija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt