Paieška
Reklama

Kepta įdaryta žąsytė

  • 4.0 4 1
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Įdarui:
  • Grikiai , 300 gr.;
  • Žąsų kepenėlės , 150 gr.;
  • Petražolės šaknis , 1 vnt.;
  • Morkos , 1 vnt.;
  • Svogūnai , 2 vnt.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Grybai , 3 vnt.;
  • Petražolės , 2 v.š.;
  • Krapai , 1 v.š.;
Žasiai:
  • Žąsis , 2,5 kg;
  • Česnakas , 4 skilt.;
  • Mairūnas , 2 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite, nusausinkite žąsį. Nupjaukite sparnų galiukus bei kakiuką.
  2. Perpjaukite išilgai ir labai atsargiai išimkite kaulus (šlaunelių ir sparnelių kauliukus palikite). Mėsa turi likti prie odos.
  3. Įtrinkite mėsą druska, 2 česnaku ir mairūnu. Valandai palikite šaltoje vietoje.
  4. Paruoškime įdarą. Išmirkykite grybukus.
  5. Į puodą su vandeniu sudėkite kakliuką, kaulus ir sparnelių galiukus. Taip pat prieskonines daržoves, 1 svogūną, grybus, druskos, pipirų ir virkite apie valandą. Nuovirą nukoškite.
  6. Nuplaukite ir išvirkite kruopas.
  7. Nuplaukite kepenėles, smulkiai supjaustykite ir kepkite su smulkintu svogūnu ištirpintame svieste.
  8. Sumaišykite grikių košę su kiaušinio tryniais. Sudėkite kepintas kepenėles, smulkintus krapus ir petražoles, pabarstykite druskos, pipirų ir palengva išmaišykite su gerai išplaktais kiaušinio baltymais.
  9. Prikimškite žąsį ir užsiūkite. Subadykite keliose vietos ir kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje 1,5-2 h.
  10. Nuolatos laistykite vandeniu, o paskui sultimis, kurios išsiskirs žąsies kepimo metu.
  11. Žąsiai parudavus sumažinkite temperatūrą iki 180°C.
  12. Prieš tiekdami galite stambiai supjaustyti. Skanaus.
Receptą atsiuntė Saulė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt