Paieška
Reklama

Kepta antiena spanguolių padaže

  • 5.0 5 2
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
  • Antis (jauna) , 2 vnt.;
  • Druska , 2 v.š.;
  • Malti kvapieji pipirai , 2 v.š.;
  • Vanduo (antienai užpilti kepant) , 2 stikl.;
  • Kmynai , 2 sauj.;
  • Konservuotos kukurūzų burbuolytės , 6 vnt.;
  • Gražgarstės , 1 pund.;
  • Raudonieji burokėliai, vidutinio dydžio , 2 vnt.;
  • Bulvės, vidutinio dydžio , 6 vnt.;
  • Pienas , 0,5 l;
  • Sviestas 82% , 1 v.š.;
  • Spanguolės , 100 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 1,5 v.š.;
  • Vanduo, padažui , 1 stikl.;
  • Medus , 2 v.š.;
  • Česnakai , 2 skilt.;
  • Cukrus , 3 a.š.;
  • Prieskonių mišinys (malti cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai) , 1 sauj.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Jeigu įmanoma reikia išsirinkti jaunas antis (paukščio svoris apie 2 - 2,5 kg).
    Išpjauti krūtinėles ir padalinti jas į dvi dalis.
    Gerai nuplauti.
  2. Norint, kad anties mėsa būtų minkšta, reikia prieš tai 20 minučių gabalus apvirti.
    Tada jie viduje nebus su krauju.
  3. Truputį atvėsinus, gabalus pasūdyti, pabarstyti pipirais.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 180 – 200 C temperatūros.
  5. Dėti keptuvą su anties gabalais orkaitėn ir užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens.
  6. Kepti atidengus apie 1,5 valandos.
  7. Burokėlius nuplauti, perpjauti per pusę, sudėti į šaltą vandenį ir išvirti.
    Išvirusius perpilti šaltu vandeniu, nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
    Patroškinti pridėjus vandens, aliejaus, truputį cukraus ir vyno acto.
    Išvirti burokėlius galima ir iš vakaro.
  8. Per tą laiką kol mėsa kepa, išvirti padažą.
    Sutrinti spanguoles, supilti vandenį ir aliejų, sumaišyti.
    Dėti ant ugnies ir maišant užvirinti.
    Sumažinti ugnį ir virti dar 10 minučių. Neuždengti.
    Pridėti druskos, cukraus, trinto česnako, medaus, prieskonių.
    Pamaišant pavirti dar 3 minutes.
  9. Nuskusti bulves ir jas išvirti. Sutrinti bulvių košę.
    Užvirinti pieną. Trintas bulves sudėti į aukštą indą, supilti verdantį pieną ir mikseriu viską gerai išplakti.
    Įdėti sviesto ir dar truputį paplakti.
  10. Palaukti kol košė truputį sustings.
    Konditeriniu švirkštu į nedidelę kepimo skardelę išspausti du kauburėlius košės ir įdėti apkepti į orkaitę, kur kepa antis.
    Kepti, kol apskrus košės viršus.
  11. Iškepusias anties krūtinėles po dvi dėti į lėkštę.
    Įdėti po tris kukurūzų burbuolytes, po du šaukštus burokėlių, po kelias gražgarstes.
    Supilti padažą.
    Patiekalą patiekti karštą.
Receptą atsiuntė Alma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt