Paieška
Reklama

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 5
Ingredientai:
  • Duona (ketvirtis kepalo) , 1 ;
  • Salierai, stiebai , 0,5 vnt.;
  • Salieras, šaknys , 0,5 vnt.;
  • Morkos , 1 vnt.;
  • Pankoliai (šakniastiebio) , 0,5 vnt.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Česnakai , 1 skilt.;
  • Čiobreliai (švieži, šakelės) , 2 stikl.;
  • Rozmarinai (švieži, šakelės) , 1 vnt.;
  • Saulėgrąžų aliejus , 50 ml;
  • Miežiai (arba kanapių sėklos) , 1 v.š.;
  • Sūris (lietuviškas, kietasis) , 50 gr.;
Majonezui:
  • Kiaušiniai , 3 v.š.;
  • Garstyčios , 1 a.š.;
  • Citrina , 0,5 vnt.;
  • Saulėgrąžų aliejus , 200 ml;
  • Druska ;
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustyti duoną plonomis riekelėmis ir nupjauti kraštus. Aliejumi ištepti kepimo skardą ir sudėti duonos riekeles. Svarbu palikti tarpus tarp kiekviens riekutės, kad kepant, apskrustų ne tik viršus, bet ir kraštai. Užbarstyti ant duonos riekių druskos, pipirų, smulkintų česnakų. Kepti įkaitintoje iki 180°C temp. orkaitėje, kol gražiai apskrus (naudoti grilio rėžimą). Apskrudus, iškarto pabarstyti duoną sūriu.
  2. Naminis majonezas. Inde gerai suplakti vieną kiaušinį, du kiaušinių trynius kartu su citrinos sultimis, garstyčiomis bei druska. Tada, lėta srove, supilti aliejų ir vėl gerai išplakti. Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais, medumi ar krapais.
  3. Mišrainė. Nedideliais kubeliais supjaustyti daržoves ir sudėti jas apkepti į įkaitintą aliejų bei pagardinti žolelėmis. Kepti, kol suminkštės. Atvėsusias daržoves
    sumaišyti su naminiu majonezu bei patiekti su skrudinta duona.

    Skanaus.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt