Paieška
Reklama

Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Selga balti sausainiai , 2 pak.;
  • Riešutai, graikiniai , 1 sauj.;
  • Sviestas , 90 gr.;
  • Sutirštintas pienas , 90 gr.;
  • Želė (braškių, kivių, citrinų, apelsinų) , 4 pak.;
  • Tymbark bananų sultys , 1 stikl.;
  • Mascarpone sūris , 250 gr.;
  • Jogurtinė grietinė , 250 gr.;
  • Grietinė, 30 % riebumo , 250 gr.;
  • Auksaspalvis sirupas , 6 v.š.;
  • Vanilinis cukrus , 2 v.š.;
  • Laimai , 1 vnt.;
  • Želatina , 3 v.š.;
  • Konservuotų persikų sirupas , 100 gr.;
  • Želė - cukrus ,,Multi'' , 4 v.š.;
Kremui:
  • Sutirštintas pienas , 100 gr.;
Papuošimui:
  • Vaisiai ir uogos , 500 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių žele iš vakaro paruošti pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau nei nurodyta, vandens), supylti į dideles lėkštes atvėsinti, kol sustings.
    Sausainius ir riešutus susmulkinti smulkintuvu. Tirpintą garuose sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, tuomet su sausainiais bei riešutais.
    Gauta mase iškloti torto formą, kraštus ir kepti orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti.
  2. Grietinėlę plakti su vaniliniu cukrumi, supilti maskarpone sūrį, grietinę, sutirštintą pieną, sirupą ir išmaišyti.
    Supilti pusės žalios citrinos sultis, išmaišyti.
    Pagaminti želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudojant persikų sirupą. Želatinos masę įmaišyti į kremą.
    Supilti pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldyti.
    Plonomis juostelėmis pjaustyti spalvotą žele ir dėlioti, raizgyti ant baltos masės.
    Tuomet užpilti balto kremo ir lengvai pakratyti, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldyti.
    Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir Tymbark žalių bananinių sulčių paruošti žele ir atvėsintą upilti ant viršaus. Padėti šaltai nakčiai.
  3. Kitą dieną puošti pagal pageidavimus.
    Pagrindinis torto akcentas - apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
    Papuošus, užlieti pagal instrukciją pagamintu žele - cukrumi ,,Multi''.
    Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpiešti tvorą, kiek palaukti kol sustings šokoladas ir ta juostelė apjuosti tortą ir palikti, kol šokoladas sutvirtėja. Popierių atsargiai nuimti.
    Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)
Receptą atsiuntė Regina
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt