Paieška
Reklama

Kalėdiniai meduoliai

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 15
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 1,5 stikl.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Cukrus , 4 v.š.;
  • Sviestas , 75 gr.;
  • Pienas , 1 v.š.;
  • Medus , 1 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 0,5 a.š.;
  • Imbieras, maltas , 0,5 a.š.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
Glajui:
  • Kiaušinio baltymas , 1 vnt.;
  • Cukraus pudra , 250 gr.;
  • Citrinos sultys , 5 laš.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170-180 laipsnių temperatūros.
  2. Išplakite kiaušinį su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu ir medumi.
  3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru.
  4. Sumaišykite birius produktus su skystu kiaušinių mišiniu.
  5. Gautą tešlą susukite į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  6. Tešlą iškočiokite iki plono lakšto. Iš lakšto su formelėmis išspauskite sausainius. Jei sausainius kabinsite ant eglutės, išspauskite ir mažą skylutę juostelei perverti.
  7. Kepkite sausainius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos 10 minučių.
  8. Išplakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki putų konsistencijos.
  9. Iškepusius ir jau šiek tiek pravėsusius sausainius aptepkite pasigaminta glazūra.
  10. Skanaus ir šiltų švenčių! ;)
Receptą atsiuntė Aistė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt