Paieška
Reklama

Kakavinis tortas

  • 4.5 5 2
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Įdarui:
  • Pienas , 500 ml;
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Kakava , 2 v.š.;
  • Vanilinis pudingas , 1 pak.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Kava , 1 stikl.;
Tešlai:
  • Krakmolas , 75 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Kakava , 2 v.š.;
  • Miltai, kvietiniai , 2 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišome. Atskiriame baltymus nuo trynių. Baltymus išplakame iki labai standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų. Įmaišome 1/3 cukraus (tešlai). Likusį cukrų plakame su tryniais, kol masė padvigubėja. Baltymų masę sumaišome su trynių mase.
  2. Suberiame miltų mišinį ir viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, įpilam 1/3 tešlos, išlyginame ir kepame apie 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, dedame popieriumi į viršų. Kad popierius geriau nusiimtų, jį padrėkinkite. Taip pat iškepame dar 2 lakštus.
  3. Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirinkite, suberkite cukrų, įpilkite kavą bei pieną su pudingo milteliais. Pavirinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nukaiskite ir maišydami ataušinkite. Sviestą išsukite iki purumo ir nesustodami sukti sudėkite pudingą. Kremą pašaldykite 1 val.
  4. Jei reikia, kava aplaistykite torto biskvito papločius ir tada pertepkite atšalusiu kremu. Torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tortą papuoškite šokolado drožlėms, trupiniais ar tirpia kava. Šaldykite dvi valandas. Skanaus!
Receptą atsiuntė Toma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt