Paieška
Reklama

Jūros lydeka ir daržovėmis įdaryta lydekaitė

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Lydeka , 1,5 kg;
  • Jūros lydeka , 200 gr.;
  • Pienas , 50 gr.;
  • Sviestas , 30 gr.;
  • Grietinėlė, 33% , 30 gr.;
  • Morka, nedidelė , 1 vnt.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Saldžioji paprika , 0,5 vnt.;
  • Batonas , 2 riek.;
  • Krakmolas , 1 v.š.;
  • Žuvies prieskoniai , 2 v.š.;
  • Žalumynai (krapai, petražolės, bazilikai) , 1 sauj.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Lydekas gaudo mano šeimos vyrai, žinoma, tada kada galima. Aš jas užsišaldau nedarinėtas - neišsausėja, nesurūdija tuomet. Laikyti tikrai galima apie pusmetį. Ant Velykų stalo lydeką visuomet turiu. Tereikia tik atsišildyti ir imtis darbo.
  2. Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti.
  3. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su morka, paprika, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
  4. Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, grietineles, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti.
  5. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
  6. Jūros lydekos filė apiberti tais pačiais prieskoniais ir žalumynais, galima, bet nebūtina apkepti miltuose, prieš tai pavoliojus kiaušinyje.
  7. Kloti faršo, filė, vėl faršo. Užsiūti.
  8. Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą.
  9. Dėti į šaltą orkaitę ir 15 - kai užsukti 50 C temperatūrą. Po to 15 - kai užsukti 100 C temperatūrą.
  10. Galiausiai žuvį subadyti adata, įpilti stiklinę vandens, užkloti folija ir 35 - ioms min. nustatyti 170 C temperatūrą.
  11. Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Receptą atsiuntė Regina
Gairės: kepta lydeka, lydeka
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt