Paieška
Reklama

Jogurtinis tortas

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Cukrus , 6 v.š.;
  • Šiltas vanduo , 2 v.š.;
  • Miltai , 100 gr.;
  • Lazdyno riešutai, malti , 100 gr.;
Kremui:
  • Želatina , 9 a.š.;
  • Konservuotos uogos , 1 skard.;
  • Konservuoti abrikosai , 1 skard.;
  • Jogurtas , 600 gr.;
  • Medus , 100 gr.;
  • Citrinų sultys , 2 v.š.;
  • Grietinėlė , 200 gr.;
  • Citrinos žievelė, tarkuota , 0,5 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Formą iškloti kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinti iki 180 C.
  2. Kiaušinių baltymus su puse cukraus išplakti iki standžių putų, o trynius išplakti su vandeniu ir kita dalimi cukraus.
  3. Miltus sumaišyti su maltais lazdynų riešutais ir su baltymų putomis sukrėsti viską į trynių masę.
  4. Kepti apie 15 minučių.
  5. Nupilti skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišyti su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele.
  6. Ištirpintą želatiną sumaišyti su jogurtu ir suplakta grietinėle.
  7. Abrikosų skystį sumaišyti su likusiu medumi ir pašildyti.
  8. Mišiniu sudrėkinti torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepti ant pagrindo, išdėlioti vaisius ir uogas.
  9. Užtepti dar kremo ir įdėti į šaldytuvą maždaug 3 valandom.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt