Paieška
Reklama

Imbierinis tortas Kalėdoms

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Miltai , 320 gr.;
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Konservuotų mangų sirupas , 4 v.š.;
  • Trintas keptas moliūgas , 500 ml;
  • Imbieras, šaknis , 2 cm;
  • Trinta varškė , 400 gr.;
  • Grietinė , 100 gr.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Vanilinė cukraus pudra , 1 v.š.;
  • Ciberžolė , 1 a.š.;
  • Cukraus pudra , 4 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Grietinėlė , 200 ml;
  • „Dansukker“ želės cukrus „Multi“grietinėlei , 4 v.š.;
  • Vanilinis cukrus ar pudra grietinėlei , 1 a.š.;
  • „Dansukker“ želės cukrus „Multi“želei , 3 v.š.;
  • Vanduo , 100 ml;
  • Konservuotų mangų kompotas , 50 ml;
Papuošimui:
  • Graikiniai riešutai ;
  • Konservuoti mangai ;
  • Kivi ;
  • Persimonas (Churma) ;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
  2. Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.
  3. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
  4. Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.
  5. Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
  6. Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želės cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvės, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.
Receptą atsiuntė Regina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt