Paieška
Reklama

Grybų ir bulvių apkepas

  • 4.0 5 2
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Reikės:
  • Grybai , 400 gr.;
  • Bulvės , 4 vnt.;
  • Sūris , 200 gr.;
  • Grietinėlė , 100 gr.;
  • Vištienos sultinys , 1 stikl.;
  • Česnakai , 1 skilt.;
  • Alyvuogių aliejus , 1 v.š.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Čiobreliai , 2 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Grybus supjaustykite ir pakepinkite ištirpintame svieste bei aliejuje 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Kepant pabarstykite šiek tiek druskos. Kepimo metu galite įdėti ir susmulkintą skiltelę česnako.
  2. Plonai supjaustykite bulves. Sutarkuokite pusiau minkštą sūrį. Susmulkinkite čiobrelius (geriausia naudoti šviežius, bet galima ir džiovintus, tuomet jų reikės per pusę mažiau).
  3. Sviestu ir čiobreliais ištepkite kepimo formą ir vienu sluoksniu padenkite trečdalį bulvių. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir sudėkite pusę apkeptų grybų. Ant viršaus pusę sūrio. Turės gautis 3 sluoksniai bulvių ir 2 sluoksniai grybų.
  4. Tad vėl kartokite: buvlės, prieskoniai, sūris (palikite 3 šaukštus sūrio pabaigai), grybai ir ant viršaus bulvės.
  5. Supilkite puodelį vištienos sultinio, du puodelius grietinėlės (geriausia labai riebi - 40%) ir pabarstykite likusiu sūriu.
  6. Uždenkite kepimo formą folija. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  7. Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kad apskrustų.
Receptą atsiuntė Sandra
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt