Paieška
Reklama

Giedrės kalėdiniai sausainiai

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 15
Tešlai:
  • Miltai, kvietiniai , 375 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 250 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Kiaušinio tryniai , 1 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Citrinos , 1 v.š.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
  • Gvazdikėliai, malti , 2 žiups.;
  • Imbieras, maltas , 2 žiups.;
  • Muskatas , 2 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmaišykite cukrų su tryniu.
  2. Supilkite aliejų, citrinos sultis, prieskonius ir suberkite miltus.
  3. Maišykite šakute ar šaukštu, kol maišosi, po to išminkykite rankomis.
  4. Tešlą susukite į foliją ar maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 ar 2 valandoms. Jei neturite laiko, galite tešlos šaldytuve ir nelaikyti.
  5. Tešlą plonai iškočiokite su paprastu kočėlu.
  6. Po to gautą tešlos lakštą perkočiokite specialiu kočėlu su formelėmis ir su peiliu supjaustykite sausainius. Jei tokio kočėlo neturite, išspauskite sausainius su paprastomis formelėmis arba supjaustykite įvairioms formomis paprastu peiliu.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190° C. Kepkite sausainius apie 15 minučių.
  8. Skanaus:)
Receptą atsiuntė Giedrė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt