Paieška
Reklama

Gardūs vasaros mėsainiai

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
  • Mielės, sausos , 1 pak.;
  • Miltai , 4 stikl.;
  • Vanduo, šiltas , 1 stikl.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Cukrus , 3 v.š.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Jautiena, faršas , 1 kg;
  • Salotos, (kokias mėgstate) , 8 lap.;
  • Pomidorai , 4 vnt.;
  • Aliejus , 3 v.š.;
  • Agurkai, maroinuoti , 2 vnt.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Sūris , 8 riek.;
  • Pomidorų padažas , 8 v.š.;
  • Garstyčios , 8 a.š.;
  • Majonezas , 8 v.š.;
  • Pipirai, juodi , 8 žiups.;
  • Sezamo sėklos , 1 sauj.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles,stiklinę miltų ir šiltą vandenį supilti į dubenį ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų ir vėl viską išmaišyti. Suberti likusius miltus ir išminkyti tešlą.Tešlą apvynioti rankšluoščiu ir palaikyti šiltoje vietoje apie 1 val.
  2. Tešlą padalinti į 8 gumulėlius. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180°C temp. orkaitėje. Apie 15-20 min.
  3. Faršą padalinti į 8 dalis, ir suformuoti apvalius paplotėlius. Kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies, apibarstant kiekvieną pusę druska ir pipirais. Prieš baigian kepti uždėti riekelė sūrio.
  4. Bandeles perpjauti pusiau. Vieną pusę ištepti majonezu, kitą garstyčiomis ir pomidorų padažu. Ant pado dėti salotų lapus, jautienos paplotėlį, ant jo žiedais pjaustytą svogūną ir kelias riekeles pomidoro, bei marinuoto agurko. Užvožti kita pusele.

    Skanaus:)
Receptą atsiuntė Irvyda
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt