Paieška
Reklama

Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Kiaulienos faršas , 500 gr.;
  • Didelės bulvės , 5 vnt.;
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Pomidoras , 1 vnt.;
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
  • Fermentinis sūris , 300 gr.;
  • Druska, pipirai, prieskoniai ;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų, paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles".
  2. Faršą su susmulkintu svogūnu trumpai apkepti, įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Į apkepintą faršą įdėti 200 g kubeliais supjaustyto sūrio ir pomidorą. Viską gerai išmaišyti.
  3. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. kol bulvė taps minkšta.
  4. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikyti karštoje orkaitėje, kol sūris apsilydys.
Receptą atsiuntė Gintarė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt