Paieška
Reklama

Farširuota višta su pistacijų riešutais

  • 5.0 5 2
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Višta, vidutinio dydžio , 1 vnt.;
  • Fermentinis sūris , 100 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Grietinėlė 10% , 4 v.š.;
  • Batonas , 4 riek.;
  • Petražolės , 1 pund.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Druska , 1 v.š.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Ryžiai , 100 gr.;
  • Malti kvapieji pipirai , 1 v.š.;
  • Burokėlis raudonasis, virtas , 1 vnt.;
  • Porai, dideli , 1 vnt.;
  • Majonezas , 2 v.š.;
  • Pistacijų riešutai, išgliaudyti , 200 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištą nuplauti šaltu vandeniu iš vidaus ir viršaus.
    Labai atsargiai nuimti odą taip, kad liktų tik kojų galiniai kauliukai ir sparneliai. Čia reikia atsargumo.
    Perpjauti odą per vidurį krūtinėlės ir rankomis bei peiliu palengva atskirti odą nuo mėsos.
  2. Vištos mėsą atskirti nuo kaulų. Čia reikia atsargumo.
    Perpjauti odą per vidurį krūtinėlės ir rankomis bei peiliu odą nuimti.
    Mėsą, atskirtą nuo kaulų, sumalti mėsmale.
  3. Batono riekes užmerkti piene ir palikti kol jos išmirks.
    Sutarkuoti sūrį stambia trintuve.
    Smulkiai supjaustyti petražoles.
  4. Išgliaudyti pistacijų riešutus.
    Svogūną smulkiai supjaustyti ir lengvai pakepinti.
    Išvirti ryžius.
  5. Sumaišyti vištienos faršą, sūrį, virtus ryžius, svogūną, nuspaustą batoną, riešutus.
    Sudėti nevirtus kiaušinius, grietinėlę, pasūdyti ir suberti pipirus.
  6. Vištos odą pasūdyti ir pabarstyti pipirais tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
    Visu turiniu atidžiai prifarširuoti vištą, suteikiant jai natūralią formą.
  7. Vištą padėti ant suteptos aliejumi skardos ar kepimo indo.
    Plyšius užsiūti arba susmeigti dantų krapštukais.
    Surišti kojeles ir sparnelius siūlu, kad jie kepdami neatsikištų.
  8. Vištos viršų aptepti majonezu.
  9. Kepti 160-180 C temperatūroje 1,5 valandos.
    Periodiškai vištos paviršių palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.
  10. Kad odelė gražiai apskrustų, likus 5 - 10 minučių iki iškepimo, kepti aukštesnėje temperatūroje.
  11. Burokėlį supjaustyti plonais griežinėliais ir suformuoti rožės žiedą bei apšlakstyti ji aliejumi, kad blizgėtų.
    Poro kotą išskirstyti maždaug 15 - 20 cm ilgio šiaudeliais.
  12. Farširuotą vištą galima valgyti karštą arba šaltą.
    Supjaustyti ją riekelėmis, papuošti burokėlio rože bei poro šiaudeliais.
Receptą atsiuntė Alma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt