Paieška
Reklama

Eklerų dovana

  • 4.0 5 4
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Padažui:
  • baltas šokoladas , 100 gr.;
  • tamsus šokoladas , 100 gr.;
Tešlai:
  • Vanduo , 175 ml;
  • Sviestas , 85 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Cukrus , 1 a.š.;
  • Miltai , 125 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
Kremui:
  • Grietinėlė , 475 ml;
  • Pienas , 475 ml;
  • Cukrus , 150 gr.;
  • Kukurūzų krakmolas , 50 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Kiaušiniai , 10 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Eklerams:

    Orkaitę įkaitinti iki 220oC (425oF).

    Kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriumi arba Silpat plėvele .
  2. Vandenį, sviestą, cukrų ir druską užvirinti. Suberti persijotus miltus, gerai išmaišyti, toliau kaitinti, pastoviai maišant, kol tešla sušoks į vieną gumulą. Nukelti nuo ugnies.
  3. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart tešlą gerai išmaišant tvirtu mediniu šaukštu arba elektriniu mikseriu.
  4. Iš paruoštos tešlos sudrėkintu arbatiniu šaukšteliu formuoti apvalius pyragaičius, juos dėti ant paruoštos skardos, kepti 220oC orkaitėje 10 minučių.
  5. Po 10 minučių sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180oC ir kepti dar 15-20 minučių, kol pyragėliai bus sodrios auksinės spalvos.
  6. Iškepusius pyragėlius ištraukti iš orkaitės ir leisti jiems atvėsti kambario temperatūroje.
  7. Kremui:

    Didokame dubenyje sumaišyti krakmolą, cukrų ir druską. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti.
  8. Vidutinio dydžio puode sumaišyti grietinėlę, pieną ir 100 g cukraus. Mišinį užvirinti. Nukelti nuo ugnies. Plona srovele pilti į trynių/miltų mišinį, visą laiką energingai maišant.
  9. Viską perpilti į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas. Kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol sutirštės.
  10. Karštą kremą supilti į karščiui atsparų indą, uždengti plėvele ir atvėsinti kambario temperatūroje.
  11. Atvėsusį kremą įstatyti į šaldytuvą, kad atšaltų.
  12. Į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu dėti plikytą kremą. Atvėsusius pyragaičius pripildyti kremu.
  13. 15 cm x 15 cm x 15 cm kartoninę dėžutę ištiesti sviestiniu popieriumi.
  14. Atskiruose indeliuose ištirpinti baltąjį ir tamsųjį šokoladą (mikrobangų krosnelėje arba ant garų).
  15. Į paruoštos dėžutės dugną sluoksniais sustatyti kremu užpildytus eklerus, jų šonus prieš tai padažant į šokoladą: eklerus, kurie bus pyrago išorėje, dažyti į baltą šokoladą, o tuos, kurie bus pyrago viduje, dažyti į tamsųjį šokoladą.
  16. Pyragą dekoruoti šokolado kaspinais.
Receptą atsiuntė Aušra
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt