Paieška
Reklama

Dviejų sluoksnių varškės apkepas

  • 3.8 5 5
5 įvertinimai | 0
Kategorijos: Varškės apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Pirmajam sluoksniui:
  • Varškė , 750 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Manų kruopos , 2 v.š.;
  • Džiovinti vaisiai , 3 v.š.;
  • Cukrus , 3 v.š.;
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.;
  • Citrinos žievelė , 1 a.š.;
Antrajam sluoksniui:
  • Grietinė , 300 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmojo sluoksnio gaminimas:

    Išplakiau kiaušinių trynius su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
  2. Į kiaušinių trynių masę subėriau manus, susmulkintą citrinos žievelę, varškę ir su mikseriu gerai išplakiau.
  3. Su šaukštu įmaišiau džiovintus vaisius (turėjau spanguolių, mėlynių ir razinų) ir iki putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  4. Šią masę supyliau į paruoštą kepimo skardą.
  5. Išlyginau apkepo viršų ir pašoviau į 180° C orkaitę 30 minučių.
  6. Antrojo sluoksnio gaminimas:

    Grietinę, kiaušinius ir cukrų išplakiau iki purios masės (taip pat su mikseriu) ir užpyliau ant apkepo viršaus.
  7. Grąžinau apkepą į orkaitę ir kepiau dar apie 10-15 minučių.
Receptą atsiuntė Raimonda
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt