Paieška
Reklama

Duona su žalumynais

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Ingredientai:
  • Miltai , 4,5 stikl.;
  • Mielės, sausos , 1 pak.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Cukrus , 3 v.š.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Česnako laiškai , 1 pund.;
  • Parmezano sūris , 100 gr.;
  • Vanduo , 1 v.š.;
  • Kiaušinio baltymai , 1 vnt.;
  • Porai , 1 vnt.;
  • Alyvuogių aliejus , 1 v.š.;
  • Svogūnų laiškai , 1 pund.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles.
  2. Kitame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, 2 šaukštus susmulkintų česnako laiškų ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų.
  3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus.
  4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas.
  5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.
Receptą atsiuntė Vaida
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt