Paieška
Reklama

Daržovių lazanija

  • 4.0 5 3
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Padažui:
  • Pienas , 1 l;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 5 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai, malti , 1 žiups.;
Reikės:
  • Lazanijos lakštai , 250 gr.;
  • Paprika , 300 gr.;
  • Pomidorai , 300 gr.;
  • Baklažanai , 200 gr.;
  • Cukinija , 300 gr.;
  • Salierai, stiebai , 150 gr.;
  • Svogūnai , 150 gr.;
  • Porai , 150 gr.;
  • Fermentinis sūris , 200 gr.;
  • Aliejus , 3 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai, malti , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir apibarstykite druska (pagal skonį). Palaikykite 30 min., o po to nuplaukite šaltu vandeniu.
  2. Susmulkinkite porą, cukinijos minkštimą, paprikas, pomidorus, saliero stiebą ir svogūnus.
  3. Įkaitinkite aliejų. Pakepinkite 2-3 min. porą ir svogūną.
  4. Sudėkite baklažanus ir kepinkite 5-7 min.
  5. Sudėkite paprikas, salierą ir kepinkite dar 5 min.
  6. Sudėkite pomidorus, prieskonius ir pakepinkite dar 5 min.
  7. Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą puode. Iš lėto maišant suberkite miltus. Pakepinkite 2-3 minutes.
  8. Iš lėto pilant įmaišykite pieną. Prieskonių dėkite pagal skonį. Visą laiką padažą maišykite. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
  9. Kepimo formą (turėjau 20 x 30 cm) išklokite 4 lazanijos lakštais, sudėkite pusę daržovių, užpilkite šiek tiek padažo, vėl lakštai, daržovės, padažas, lakštai ir likęs padažas.
  10. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  11. Po 20 minučių apibarstykite sūriu ir kepkite dar apie 20 minučių.
Receptą atsiuntė Rosita
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt