Paieška
Reklama

Daržovių ir kiaušinių lietiniai

  • 4.0 5 3
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 2
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 5 vnt.;
  • Vanduo , 0,3 stikl.;
  • Aliejus , 1 v.š.;
Garnyrui:
  • Šparagai , 12 vnt.;
  • Morkos , 2 vnt.;
  • Svogūnų laiškai , 2 pund.;
  • Padažas , 3 v.š.;
  • Apelsinų sultys , 1 v.š.;
  • Imbieras , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode virkite šparagus (supjaustytus 7,5 cm ilgio gabaliukais), morkas (supjaustytas ilgais šiaudeliais) ir svogūnų laiškus (supjaustytus 5 cm ilgio gabaliukais) nedideliame verdančio truputį pasūdyto vandens kiekyje 7-9 minutes arba kol daržovės bus išvirusios; nusausinkite.
  2. Tuo tarpu padažui nedideliame inde sumaišykite saldžiarūgštį padažą, apelsino arba ananasų sultis ir šviežią tarkuotą imbierą; atidėkite.
  3. Lietiniams suplakite kiaušinius su vandeniu, kol gerai išsimaišys, bet ne iki putų. 20-25 cm diametro keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus. Įpilkite apie 1/2 puodelio kiaušinių mišinio. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol mišinys nusės ant šonų ir dugno. Naudodami mentelę, pakelkite ir apverskite dalinai iškeptą kiaušinių mišinį. Apkepkite dar šiek tiek. Pakartokite tą patį iškepdami dar du lietinius.
  4. Į kiekvieno lietinio vidurį įdėkite po 2 šaukštelius padažo. Trečdalį daržovių sudėkite į ant vieno lietinio ketvirčio. Sulenkite lietinį pusiau, uždengdami daržoves, tada sulenkite dar kartą. Patiekite su likusiu padažu.
Receptą atsiuntė Katažina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt