Paieška
Reklama

Braškinis grietinėlės desertas

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Reikės:
  • Cukrus , 5 v.š.;
  • Krakmolas , 4 a.š.;
  • Citrinos žievelė , 2 v.š.;
  • Citrinos sultys , 4 v.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Kiaušinio tryniai , 4 vnt.;
  • Grietinėlė , 500 ml;
  • Braškių uogienė , 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite cukrų, krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kiaušinį ir trynius. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Gautą masę virkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, nepamirškite pamaišyti.
  3. Kai masė jau sutirštėja, pavirkite dar 2 minutes, sumažinus ugnį.
  4. Masę nuimkite nuo ugnies ir perkoškite į indą. Uždenkite maišeliu ir atvėsinkite.
  5. Grietinėlę išplakite iki standumo. Palengva supilkite atvėsintą masę ir sumaišykite. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  6. Sumalkite uogienę iki vientisos masės. Masė turi būti standi.
  7. Braškių masę supilkite į maišelį. Nukirpkite jo kampuką ir ant taurės kraštų lašinkite po lašiuką uogienės. Tuomet su pagaliukų perbraukite per lašiuką ir suformuokite širdeles.
  8. Baltąją masę taip pas supilkite į konditerinį švirkštą arba maišelį. Nukirpkite galiuką ir palengva purkškite.
    Pastaba: Nesupurkškite visko iš karto. Geriau tai darykite taip: įpūskite saldžiosios masės, tuomet įlašinkite uogienės, vėl masės, vėl uogienės ir taip, kol pasieksite taurės viršų.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt