Paieška
Reklama

Braškiniai ledai

  • 4.3 5 4
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Papuošimui:
  • Mėtos lapeliai , 1 žiups.;
Reikės:
  • Braškės , 350 gr.;
  • Cukrus , 80 gr.;
  • Kiaušinio tryniai , 2 vnt.;
  • Grietinėlė , 300 ml;
  • Citrinos sultys , 2 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplautas ir nusausintas braškes sutrinti į pure elektriniu plaktuvu.
  2. Cukrų suplakti su kiaušinių tryniais. Puode užvirti grietinėlę, nukelti nuo ugnies (šiek tiek atvėsinti) ir atsargiai įmaišyti išplaktus trynius. Puodą vėl uždėti ant ugnies ir virti grietinėlę su kiaušinių tryniais apie 4 - 5 min. ant silpnos ugnies.
  3. Leisti masei atvėsti, o tada įmaišyti trintas braškes ir šviežiai išspaustų citrinos sulčių.
  4. Gautą masę supilti į ledų šaldymo prietaisą ir atšaldyti. Jei specialaus prietaiso neturite - apie 3 val. ledus šaldyti kameroje, tačiau nepamiršti kas pusvalandį pamaišyti, kad ledai tolygiai sušaltų.
  5. Patiekti su šviežiomis braškėmis ir keliais mėtų lapeliais.
    Skanaus!
Receptą atsiuntė Mintautė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt