Paieška
Reklama

Biskvitinis tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

  • 4.7 5 17
17 įvertinimų | 0
Kategorijos: Tortų receptai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Kremui:
  • Ananasų sultys , 3 l;
  • Cukrus , 20 gr.;
  • Krakmolas , 50 vnt.;
  • Ananasai , 100 gr.;
  • Želatina , 4 a.š.;
  • Grietinėlė , 200 ml;
Biskvitui:
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Cukrus , 160 gr.;
  • Krakmolas , 60 gr.;
  • Miltai , 60 gr.;
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.;
  • Pistacijos , 75 gr.;
Patepimui:
  • Riebalai , 20 gr.;
Trapiai tešlai:
  • Miltai , 100 gr.;
  • Krakmolas , 50 gr.;
  • Cukrus , 50 gr.;
  • Kiaušinio tryniai , 1 vnt.;
  • Margarinas , 75 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Trapios tešlos padas:
    Miltus (trapiai tešlai) su cukrumi ir krakmolu sudėti į dubenėlį, berti cukrų, dėti trynį ir minkštus riebalus. Tešlą suplakti su mikseriu ir pastatyti šaltai.
  2. Tešla iškloti skardą, išteptą riebalais (26 cm skersmens apvalią). Kepti 225 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Iškepusį torto pagrindą ataušinti formoje.
  3. Biskvitinė dalis:
    Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 4 šaukštais vandens elektriniu mikseriu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį supilti cukrų. Paskui maišiklio greitį sumažinti iki mažiausios padalos. Į baltymų masę po truputį įmaišyti trynius. Suberti miltus, krakmolą, kepimo miltelius bei pistacijos riešutus (maltus). Viską išmaišyti. Tešlą kepti ant kepimo skardos, išklotos popieriumi. Ir kepti iki 220-225 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškeptą biskvitą dėti ant audeklo, pabarstyto cukraus pudrą. Nulupti popierių ir ataušinti.
  4. Ananasų kremui skirtas sultis sumaišyti su cukrumi bei krakmolu. Suberti mažais gabalėliais supjaustytus ananasus. Nuolat maišant mišinį trumpai pavirti. Supilti išbrinkintą ir nusunktą želatiną. Kremą ataušinti retkarčiais pamaišant. Vėliau įmaišyti išplaktą grietinėlę. Biskvitą tolygiai aptepti ananasų kremu. maždaug 4 šaukštus kremo palikti.
  5. Biskvitą išilgai supjaustyti 4 cm pločio juostomis. Pirmąją juostą susukti ir dėti torto formos viduryje ant trapios tešlos pagrindo. Kitą juostą vynioti aplink pirmąją (tortą formuoti sraigės pavidalu). Tai daryti tol, kol torto forma bus pilna. Ant viršaus tepti likusį kremą.
  6. Tortą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Paskui išimti iš formos. Torto kraštus aptepti ananasų uogiene.
  7. Ir visą apdengti su balta cukraus mase.
  8. Labai skanus ir gaivus, tiesiog vasariškas tortas. Skanaus!
Receptą atsiuntė Salomėja
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt