Paieška
Reklama

Beliašai

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Druska ;
Įdarui:
  • Mėsa, malta , 0,5 kg;
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Česnakai , 3 skilt.;
  • Prieskoniai , 1 a.š.;
Tešlai:
  • Miltai , 3 stikl.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Mielės, sausos , 10 gr.;
  • Cukrus , 1 a.š.;
Kremui:
  • Druska , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į didesnį dubenį nusijokite miltus, berkite cukrų, druską, sausas mieles. Viską išmaišykite.
    Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
    Pieną truputį pašildykite ir plona srovele pilkite į miltus, nuolat maišydami.
    Užminkykite tešlą. Minkykite 10 minučių.
    Tešlą pridenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos laikykite šiltoje vietoje.
  2. Paruoškite mėsos įdarą: mėsą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, česnakais ir šlakeliu šilto virinto vandens (1/3 stiklinės vandens reikės).
    Kai tešla pakils, suskirstykite ją vienodo dydžio gabalėliais (mėsos kukuliukų taip pat turi būti toks pat skaičius), kočiokite ir formuokite beliašus. Sulipdytus beliašus paspauskite plaštaka lengvai iš viršaus, kad jie būtų plokštesni – geriau iškeps.
  3. Į keptuvę pilkite aliejaus (jo reikia tiek, kad bent iki pusės apsemtų kepamus beliašus), palaukite kol įkais.
    Į aliejų beliašus dėkite skylute žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
    Kai apkeps viena pusė, beliašus apverskite ir ugnies kaitrą šiek tiek padidinkite.
    Kai apversite beliašus, dar kartelį apversti skylute žemyn negalima, nes ištekės visos sultys.
Receptą atsiuntė Svetlana
Gairės: beliašai
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt