Paieška
Reklama

Bandelės su cinamonu

  • 5.0 5 1
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Įdarui:
  • Cukrus, rudas , 50 gr.;
  • Sviestas , 2 v.š.;
  • Cinamonas , 1 a.š.;
Tešlai:
  • Pienas , 250 ml;
  • Miltai , 550 gr.;
  • Cukrus, rudas , 100 gr.;
  • Sviestas , 75 gr.;
  • Mielės , 40 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Kardamonas, maltas , 1 a.š.;
Papuošimui:
  • Cukrus , 3 a.š.;
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus ir trupučiu šilto pieno. Tada supilti likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius, viską išmaišyti ir ir uždengus rankšluosčiu palikti valandai pakilti.
  2. Po valandos sudėti likusius miltus, sviestą, cukrų, druską, kardamoną ir išminkyti tešlą, kuri turi būti minkšta. Jei labai limpa prie pirštų, pridėti papildomai truputį miltų, bet nepadauginti, nes tešla turi būti minkšta ir puri. Vėl palikti tešlą ramybėje pusvalandžiui, kad pakiltų.
  3. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, maždaug 2 cm storio. Ant lakšto užtepti sviesto apie porą šaukštų užbarstyti cukraus (priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate), cinamono, susukti tešlą į volelį ir supjaustyti riekelėmis – štai ir bandelės.
  4. Jas dėti į popierines formeles, jei jas naudojate, jei ne, tai tiesiai ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir paliekate dar pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
  5. Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240C 10 minučių. Skanaus!
Receptą atsiuntė Marijona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt