Paieška
Reklama

Bananinis tortukas

  • 3.7 5 3
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Miltai , 2,5 stikl.;
  • Kepimo milteliai , 2,5 a.š.;
  • Soda , 0,5 a.š.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Sviestas, nesūdytas , 0,5 stikl.;
  • Cukrus , 1,3 stikl.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Vanilė , 1,5 a.š.;
  • Pasukos , 0,5 stikl.;
  • Bananai , 2 vnt.;
Kremui:
  • Rudasis cukrus , 3 stikl.;
  • Grietinė , 1,5 stikl.;
  • Citrinos sultys , 0,5 a.š.;
  • Sviestas , 5 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių ir pasiruošti skardą. Ją iškloti kepimo popieriumi ir ištepti sviestu arba aliejumi.
  2. Sumaišyti sausus ingredientus miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
  3. Su mikseriu vidutiniu greičiu gerai išplakti sviestą (plakti apie minutę). Į plakamą masę sudėti cukrų ir dar plakti dvi minutes.
  4. Po vieną sudėti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakant. Sudėti vanilę ir baigti plakti.
  5. Mikserio greitį sumažinti iš supylus trečdalį sausų ingredientų mišinio plakti. Tada sudėti pasukas, antrą trečdalį sauso mišinio, bananus ir likusią dalį sauso mišinio. Kiekvieną kartą viską gerai išmaišant.
  6. Kepti vidutinio kaitrumo orkaitėje apie 25 - 30 minučių. Iškepusį palikite 15 minučių atvėsti ir tada išėme perpjaukite pusiau. Palikite galutinai atvėsti.
  7. Kol pyragas kepa galite pasigaminti kremą. Cukrų, grietinę ir citrinos sultis sumaišyti ir kaitinti ant vidutinio kaitrumo, kaitinimo metu masės nemaišykite. Turite gauti minkštą kamuolio formos masę.
  8. Masę atvėsinkite iki 70 laipsnių ir sudėkite sviestą. Masę maišykite su mikseriu vidutiniu greičiu apie 5 minutes iki vientisos masės.
  9. Atvisusia mase aptepti gauto pyrago papločius ir dar palikti pašalti.
Receptą atsiuntė Ela
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt